1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Drakula

2015. június 05. - 1 Perc Kultúra

Jonathan Harkert üzleti útra küldik Erdélybe, Drakula grófhoz.

drak1.jpg

Vendéglátója felettébb különös figura: nem látszik a tükörben, nappal egy koporsóban alszik és érdekesen viselkedik, ha vért lát.drak2.jpgKésőbb mindketten Angliába kerülnek, ahol Drakula merő kedvtelésből denevérként szeli az eget.drak33.jpgRövid távon nyilvánvalóvá válik, hogy nem fényképezgető turistaként képzeli el külföldi tartózkodását. Akcióba lendül, s harapása nyomán egy leányzó vámpírrá válik.

drak4.jpgA fennálló helyzet már tarthatatlan, ezért a tettek mezejére lép a természetfeletti dolgok nagy ismerője, Van Helsing professzor, s többedmagával üldözőbe veszi Drakulát.drak5.jpgEgészen Erdélyig loholnak a gróf nyomában, ahol megtörténik a végső összecsapás. Kastélya előtt lecsapnak rá, és igazi úriemberek módjára átsegítik a másvilágra. A nyugalom megőrzése érdekében, jobb ha jótékony homály fedi Drakula halálának mikéntjét, s abba a hitbe ringatjuk magunkat, hogy vesztéért egy kis hagymás-tejfölös chips okolható.drak6.jpg

Bram Stoker

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr257519542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása