1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Rímbe szedett fizika

2023. március 09. - 1 Perc Kultúra

Unalmas óráinkban azon tanakodtunk, hogy közös nevezőre lehet-e hozni a fizikát és a költészetet. A felvetés után elkezdtünk szorozni, osztani, bővíteni, kiemelni, s végül arra a következtetésre jutottunk, hogy mindenesetre egy próbálkozást megér, így belevágtuk a fejszénket a gyakorlati megvalósításba.

Füleinket hegyezvén, meghallván az idők szavát, animációval, valamint rap zenével is megtámogattuk az alkotást. A mindösszesen két percnyi videó értelemszerűen nem elég arra, hogy megtekintését követően pókerarccal ülhessünk az érettségi vizsgabizottság előtt, ám őszintén reméljük egy kis ismétlésre, rendszerezésre, netalántán eleddig kevésbé ismert információk elsajátítására mindenféleképpen alkalmas.

A miniatűr mozi elején a fürdőkádjában ázó Arkhimédész fogad minket, majd a távcsövével babráló Galilei teszi tiszteletét, hogy átadja helyét az udvariasság szabályait figyelmen kívül hagyó, teljes tömegével nekünk rohanó Newtonnak. A kép nem lenne teljes Einstein nélkül, a vége felé közeledvén ő is felbukkan, hogy a tudományos tevékenységén kívül megtudjuk róla, szenvedélyesen szeret hegedülni. Fizikai alapfogalmakat is belegyömöszöltünk a lélegzetvételnyi időtartamba, példának okáért a szabadesés, a közegellenállás, illetve a fénysebesség kerül kifejtésre.

Szokták mondani, hogy sok beszédnek sok az alja, így hát arra kérjük a kedves Olvasót, hogy tekintse meg az alant található videót, s döntse el, milyen mértékben sikerült rímbe szednünk a fizikát:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr3918067432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása