1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Jézus I.

2016. február 12. - 1 Perc Kultúra

jezu1.jpgAz Úr angyalt küld Máriához, aki közli vele, hogy ő lesz Isten fiának, Jézusnak az anyja. Férjével, Józseffel Názáretből Betlehembe utaznak, ahol az asszony már érzi, hogy eljött az ideje annak, hogy életet adjon a kisdednek. Az összes fogadó zsúfolásig van telve vendégekkel, ezért kénytelenek egy istállóban megszállni. Jézus ilyen körülmények között születik. Nem kell ide baba-mama jóga meg mesefigurás trikó.

Először pásztorok róják le tiszteletüket az újszülött Megváltó előtt, majd három bölcs érkezik Napkeletről, akiknek egy csillag mutatja az utat. Arannyal, tömjénnel és mirhával ajándékozzák meg a gyermeket. Heródes király félti a hatalmát, mert egy jóslat szerint Jézus lesz a zsidók új királya, ezért elrendeli, hogy öljenek meg Betlehemben minden két évnél fiatalabb kisfiút.

A család Egyiptomba menekül, majd miután csillapodnak a kedélyek, visszatér Názáretbe. Jézus felcseperedik, majd a pusztában vándorolva találkozik a sátánnal, aki megkísérti. Próbálja rávenni arra, hogy tagadja meg az Istent, de õ nem áll kötélnek, s a világ összes pénzéért sem cimborál a gonosszal.

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr668266902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása