1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Robinson Crusoe

2015. június 19. - 1 Perc Kultúra

Viharba kerül a hajó, amin Robinson Crusoe utazik, ám ő szerencsés módon megmenekül, és egy lakatlan szigetre sodródik.

robi1.jpg

Egyedüli túlélőként nem sok lehetősége nyílik a csevegésre, de a helyzet nem reménytelen, hisz néhány állatnak köszönhetően elviselhetőbbé válik a magány. A papagáj természetesen egy olyan regényben, melyben hajókról is szó esik, kihagyhatatlan.

robi2.jpg

Egy napon csoda történik: kannibálok tűnnek fel, akik tervbe veszik, hogy egy bennszülött lesz a napi menü. Robinson Crusoe megmenti szegény ördögöt, így egy hűséges barátra tesz szert.robi3.jpgPénteknek nevezi, mivel egy pénteki napon találkoztak. Megtanítja angolul.robi4.jpgMikor már úgy tűnik, hogy semmi sem változik, egy hajó köt ki a szigeten, melynek fellázadt a legénysége.

robi5.jpg

Egy nagyobbacska csetepaté után helyreáll a rend, a hajó hazaviszi Angliába Robinsont, s véget ér a 28 éves kaland. Ha lett volna okostelefon, valamint internetkapcsolat, szinte biztos, hogy nem vállalkozik a visszaútra.

robi6.jpgDaniel Defoe

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr287555656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása