1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Jézus II.

2016. február 19. - 1 Perc Kultúra

jezu2.jpgJézus tizenkét tanítványával, az apostolokkal járja az országot. Embereket gyógyít, a helyes életről beszél és a szeretet fontosságát hangsúlyozza. Csodálatos dolgokat művel: a vízen jár, visszaadja a látását egy vaknak, feltámasztja a több napja halott Lázárt, borrá változtatja a vizet a kánai menyegzőn, megsokszoroz öt kenyeret és két halat, így több ezer ember lakik jól. Ha most jelenne meg, biztos, hogy börtönbe záratnák az étteremtulajdonosok és a kórházigazgatók.

Ahogy az lenni szokott, nem mindenkinek tetszik, hogy egyre népszerűbb. Júdás harminc ezüstpénzért elárulja mesterét. Az utolsó vacsorán Jézus azt mondja a tanítványainak, hogy a kenyér az ő teste, a bor pedig a vére. A vacsora után a Gecsemáné kertbe megy, ahol Istenhez imádkozik, ugyanis tisztában van azzal, hogy hamarosan meg kell halnia. Kisvártatva felfegyverzett emberek jelennek meg. A tömegből előlép Júdás, aki megcsókolja a Megváltót - ezzel teszi egyértelművé a katonák számára, hogy kit kell elfogni.

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr398284332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása