1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Odüsszeia

2015. május 22. - 1 Perc Kultúra

A sikeres trójai hadjárat után Odüsszeusz hazafelé veszi az irányt. Nem sejti, hogy hosszú és keserves bolyongás vár rá. Biztos elromlott a GPS.

odus1.jpg

Kikötnek egy szigeten, ahol egy küklopsz - egyszemű óriás - "látja őket vendégül". Néhányukat felfalja, és csak csellel tudnak megmenekülni.

odus2.jpgKirké, a varázslónő sem bánik kesztyűs kézzel a jövevényekkel, disznóvá változtatja a legénység kevésbé szerencsés tagjait.

odus3.jpgÚtjuk során elhaladnak a szirének szigete mellett. Ezek a teremtmények asszonyfejű, madártestű lények, és ellenállhatatlan énekükkel magukhoz csalják a hajósokat, majd megeszik őket. Odüsszeusz emberei fülét viasszal betapasztja, magát pedig az árbochoz kötözteti, így hallgatja a slágergyanús dalokat.

odus4.jpgHazatértekor döbbenten tapasztalja, hogy feleségének udvarlók serege csapja a szelet.

odus5.jpgA vendégszeretet ideiglenesen törlődik hősünk szótárából, megöli a felesége kezére pályázókat, és minden visszatér a régi kerékvágásba.

odus6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr117481514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása