1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Leonardo da Vinci

2015. szeptember 18. - 1 Perc Kultúra

Leonardo da Vinci megsértődne, ha csupán festőként hivatkoznánk rá, hisz ő valójában egy polihisztor, aki mindenhez ért: feltaláló, szobrász, építész, zenész, matematikus, s még annyi minden, hogy napestig lehetne sorolni.

leon1.jpg

Olyan jó vázlatokat készít az emberi testről, hogy a rajzokból simán össze lehetne dobni egy anatómia tankönyvet.

leon2.jpgA repülés szerfelett foglalkoztatja, s egy helikopterszerű szerkezet gondolata ötlik fel elméjében.leon3.jpgEgyes szemfüles orvosok több évszázad távlatából azt tanácsolják Mona Lisának, hogy minél hamarabb forduljon szakemberhez, ugyanis a bal szeme melletti dudor magas koleszterinszintről árulkodik.leon4.jpgVilághírű freskója, Az utolsó vacsora azt a jelenetet ragadja ki a Bibliából, amikor Jézus közli a tanítványokkal, hogy valamelyikük el fogja árulni őt. Az alkotás stílszerűen egy kolostor ebédlőjében található.

leon5.jpgHa szeretnénk kicsit megtépázni a mítoszát, akkor érdemes megjegyezni, hogy rengeteg dologba csak belefogott, s nem fejezte be a munkát. Továbbá azzal is fogást találhatunk rajta, ha szólunk arról, hogy az élet bizonyos területein behozhatatlan előnnyel rendelkezünk - példának okáért tisztában vagyunk vele, hogy mire alkalmas egy beszélő sörnyitó.leon6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr607792314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása