1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Vincent van Gogh

2015. szeptember 25. - 1 Perc Kultúra

vivg.jpgVan Gogh mindent feláldoz a művészet oltárán, csak a festészetnek él. Számos alkalommal gyertyát tesz a kalapjára, hogy este se kelljen felhagynia szenvedélyével. Sajnos élete során mindössze egy képe kel el, így öccse anyagi támogatása nélkül rövid távon éhen halna.

Különös szokása, hogy előszeretettel majszol festéket (Ne ítéljünk elhamarkodottan, talán azt hitte, hogy a tubusokban fogkrém található).  Számos önarcképet készít, akár a szelfik koronázatlan királyának is nevezhetnénk.

Labilis idegrendszere és az elismerés hiánya az őrületbe sodorja, s miután jól összeveszett az egyik barátjával, bal fülcimpája levágására vetemedik. Nem sikerül nyugalomra lelnie, egy nyári napon az élet terheit már nem bírja tovább cipelni, szíven lövi magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr267809332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása