1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Gilgames

2015. október 16. - 1 Perc Kultúra

Gilgames a mezopotámiai Uruk városának gőgös királya.

gilg1.jpgAz istenek egy állatszerű szőrös lényt küldenek ellene, Enkidut, hogy letöröljék arcáról a mosolyt. gilg2.jpgA teremtménnyel egyforma erősek, nem bírnak egymással, ezért barátságot kötnek.

gilg3.jpgSok közös kalandban van részük, ám a nyerő duó nem hősködik az örökkévalóságig, Enkidu egy napon távozik az élők sorából. A király annyira elkeseredik, hogy elhatározza, sohasem fog meghalni, ezért a halhatatlanság kutatására indul.gilg4.jpgKiderül, hogy a tenger mélyén van egy növény, az élet füve, ami orvosolja a problémát. Rossz az, aki rosszra gondol.

gilg5.jpgMegtalálja, ám hazafelé menet fürdés közben elragadja tőle egy kígyó. Röviden a történet arról szól, hogy ne vegyük annyira komolyan a tisztálkodást, mert abból csak baj származik.

gilg6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr697962042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása