1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Jézus III.

2016. február 26. - 1 Perc Kultúra

jezu3.jpgJézust a főpapok elé viszik, akik bűnösnek találják, mivel Isten fiának tekinti magát, s ez a szemükben istenkáromlásnak számít. Arról győzködik a zsidó nép felett uralkodó rómaiak helytartóját, Poncius Pilátust, hogy ítélje halálra.

Pilátus nem ért egyet velük, de végül teljesíti a követelést, és az akkori szokás szerint megmossa kezeit, hogy ne tapadjon hozzájuk vér. Ebben az esetben még az aloe verás, méhviaszos szappan sem használna sokat...Jézust megkorbácsolják, bíbor színű palástot adnak rá és töviskoszorút tesznek a fejére, végül keresztre feszítik.

Irtózatos szenvedései közepette nem korholja az ellene vétkezőket, épp ellenkezőleg: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek". Holttestét sziklasírba teszik, melynek bejárata elé egy nagy követ görgetnek. Csodák csodájára a Megváltó harmadnapra feltámad, a kő elgördül, s rövid földi tartózkodást követően a mennybe száll.

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr718287022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása