1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Iliász

2015. május 15. - 1 Perc Kultúra

A trójai királyfi megszökteti a gyönyörűséges Helenét.

ili1.jpg

A görögök ezért Trója ostromára indulnak. A háború elhúzódik, tíz hosszú évig tart - Árész hadisten boldogsága leírhatatlan.

ili2.jpgAz ostromlók közül Akhilleusz a legfélelmetesebb harcos, akit csecsemőkorában anyja a sarkánál fogva belemerített az Alvilág folyójába, így sebezhetetlenné vált.

ili3.jpgA sarka azonban nem érintkezett a folyó vizével, így amikor ott eltalálja egy nyílvessző, életét veszti. Másképp alakul a történelem, ha lett volna sarokemelő a cipőjében.

ili4.jpgTróját végül csak csellel sikerül bevenni. Odüsszeusz tanácsára az ostromlók visszavonulást színlelnek, és egy hatalmas falovat adnak a védőknek ajándékul, melyben néhány harcos rejtőzik. Legalább most tisztázódott, hogy a trójai faló nem egy falánk illető.

ili5.jpgA gyanútlan trójaiak bevontatják a nem mindennapi paripát, amiből éjszaka kimásznak a fegyveresek és elpusztítják a várost.

ili6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr167460756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása