1 Perc Kultúra

1 Perc Kultúra

Pablo Picasso

2015. október 02. - 1 Perc Kultúra

pica.jpg
Picasso már gyermekkorában annyira jól fest, hogy sikerül darabokra törnie festőművész és rajztanár édesapja egóját. Szegény férfi a remekre szabott képek láttán felhagy a festészettel.

Ifjonti hevében szó szerint beletemetkezik a munkába, lakása egy szeméttelep és egy állatkert furcsa elegyévé változik. Nem az az ember, aki leragad egy látásmódnál , folyton kész a megújulásra, munkássága különféle korszakokra osztható. Kiemelendő kék korszaka, mely igencsak  melankolikus, valamint rózsaszín korszaka, ami már kezd eltolódni a vidámság irányába.

Élete során olyan sokszor találja el Ámor nyila, hogy szerelmi ügyeiről a legprofibb titkosszolgálatok sem tudnának teljes képet alkotni. Végkövetkeztetésként megállapíthatjuk, hogy plasztikai sebésznek nem lenne különösebben ideális - elég csak pár pillantást vetnünk a legihletettebb pillanataiban készült súlyosan deformált arcokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://1perckultura.blog.hu/api/trackback/id/tr67870454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Neutron 2015.10.03. 14:48:35

Picasso, tu est henial!

Picasso kalandjairól kicsit bővebben, akit érdekel: www.youtube.com/watch?v=p_xeyLpuh-M
süti beállítások módosítása